Sziasztok.

..Talán csak a Tarlós úr nem tudja….!

Nem kifejezetten kedvelem a politikusainkat, de az utóbbi időben a főpolgármesterünket becsülni kezdtem. Le a kalappal, sikerült átvinni a fix tarifát a becsületes budapesti taxisok nagy örömére. Sajnálatos dolog, hogy ezért a tarifáért rettenetes árat kell fizetnünk. (mindenki ismeri már az új elvárásokat) Elfogadtuk a változásokat mondván, hogy egyszer csak végre rend lesz és mindenki egyenlő feltételekkel taxizhat a fővárosban.

A kezdeti tiszteletem Tarlós úr felé csak a tegnap reggeli rádiós nyilatkozatáig tartott. Még el sem kezdődött a taxis „rendrakás” már is születnek kivételezett csoportok a polgármester támogatásával! Tarlós a szárnyai alá vette a magát ELIT taxinak hívó társaságot. Kezdetnek azt ígéri nekik, hogy az itt dolgozó taxisok autóira nem vonatkozik az egységes sárga szín!

Ez felháborító és rengeteg kérdést vet fel…!

Ugyan miért nem kell, azokat a taxikat sárgára fóliázni, akik kizárták az összes többi taxit a szállodai fuvarozásból Budapesten?

- Talán azért, mert Mercedes gyártmányú az autójuk? Rengeteg ugyanolyan Mercedes gépkocsi van a városban és nekik senki sem engedi, hogy ne fóliáztassanak, tehát nem ez az ok.

- Talán a vendégkör miatt? New Yorkban is sárga az összes taxi, nyílván itt is megfelel majd a turistáknak.

- Talán a szálloda tulajdonosok kértek ilyesmit a polgármestertől? ..akkor miért nem tudunk erről a kérésről?

- Esetleg a sofőrök lennének különbek ? Hát ezt végképp nem gondolhatja senki komolyan…Ide azokat vették fel akiknek Mercedes E osztályú autójuk van és némi kapcsolatuk a vezetőséggel. Itt senkinek nincs autó versenyzői múltja, az idegen nyelveket sem beszélik jobban, mint az átlag taxis és az iskolai végzettséget sem nevezném kimagaslónak.. (de hát nincs is erre szükség).

Talán csak a Tarlós úr nem tudja, de a szállodataxizáshoz kell a legkevesebb városismeret (taxis tudás)! Kb. 15 étterem és 15 szálloda a belvárosban + a repülőtérig vezető út, amit ismerni kell. (ez azért nem annyira bonyolult dolog, lássuk be)

Talán csak a Tarlós úr nem tudja, hogy ennél a taxi társaságnál messze a legmagasabb a taxi tarifa Budapesten, beleértve a sokat szidott „mezítlábas taxisokat” is.

Talán csak a Tarlós úr nem tudja, hogy a fóliázással járó 200 ezer forint többlet költség pont az itt dolgozó taxisokat viselné meg legkevésbé anyagilag. …és most csak ők mentesülnek ez alól a teher alól...

…de az is lehet, hogy a Tarlós úr mindezt tudja …. de akkor mi lehet a kivételezés valós oka?

A bejegyzés trackback címe:

https://posztokadrosztrol.blog.hu/api/trackback/id/tr465479355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása