Az utóbbi időben, gyakran merül fel a taxis téma a barátaim és az utasaim körében. Az nyilvánvalóvá vált, nem értik, hogy miről beszélek. Mindenki aki kívülről tekint a helyzetünkre azt mondja, ha ez ennyire rossz, akkor miért nem váltunk, mint hogy sírdogálunk itt folyamatosan. Igen, lehet, hogy igazuk van, de mi van, ha mégsem. Mert amióta kiléptem ebből a céges körforgásból, másképp kezdem látni ezt a világot. Nekem nem  az utasokkal volt problémám, nem a munkával, hanem egyszerűen a taxisok kizsákmányolására épülő rendszerrel: az elképesztő mértékű stresszel, minden nap olyan volt, mintha háborúba mentem volna, folyamatos konfliktus helyzetek, folytonos időmérések, félelem a kocsi szemléktől, amikor aztán kijött az igazi parasztság az összes etikásból, és azzal az ép ésszel felfoghatatlan kiszolgáltatottságból, amire példát sem tudok találni. De ennek vége, végre tudok rendesen, épp ésszel gondolkodni. Ezek a közvetítő cégek még mindig nyeregben vannak és erőből tesznek továbbra is mindent. Egyelőre gyengéknek tűnünk, (mi dolgozók, taxisok) hogy egyáltalán komolyan vegyenek minket…. de biztos ez? Végül is mit tudunk tenni, és ehhez milyen támogatókat tudunk szerezni? Szerintem a mi kezünkben is van pár dolog, amivel eredményeket érhetünk el.


  • hallassuk a hangunkat, előbb utóbb csak meghallja valaki

  • ne falazzunk tovább a cégek törvénytelenségeihez

  • minden törvénytelenséget jelentsünk a hatóságoknak (ha te kib….l velem, én kib...k veled elv alapján)

  • Ne pacsizzunk tovább, ha valahova pacsizni kell, azt fizesse a cég, a saját kasszájából, mert a tagdíjban már úgy is beszedte

  • követeljük vissza a kauciókat, fizessék csak ki nyereségükből

  • soha többet ne fizessünk “marketing hozzájárulást” pluszban (Forma1, Sziget)

  • hasra csapás szerűen ne hagyjuk a tagdíjat emelni

  • foglalják a szerződésbe, hogy milyen cím/hónap arányt vállalnak, és mi a szankció ha ez nem valósul meg

  • csak akkor rakjunk a kocsinkra illetve a kocsinkba reklámot, ha fizet utána nekünk a cég

  • ne írjunk alá egyoldalú szerződéseket, és főleg ne azonnal, gondolkodási idő és változtatási lehetőség nélkül, a tagdíj fizetés előtt 5 perccel


Kb. 20 vezető és ennek a sleppje tart terrorban 5000 taxist, azért ez elég viccesnek tűnik! Eddig tartott nekik a matiné, toljuk inkább a saját szekerünk, mint ezeknek az irodáknak a szekerét. Majd lesz iroda, amelyik rájön, hogy belőlünk él, és nem az utasokból, inkább nekünk adjon akciókat, jobb lehetőségeket. 

Tudom, hogy most sokan azt gondolják, hogy ezt nem lehet megtenni, de igenis meg lehet tenni, mert nélkülünk taxisok nélkül, ők nem lennének életképesek. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://posztokadrosztrol.blog.hu/api/trackback/id/tr135499197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása