Reggel iszom a kis kávémat, közben nézegetem az online média mai napra kirótt híreit, amikor megint olyat olvasok ami csak nálunk, illetve a hasonló meseországokban lehetséges. Tehát, a hír a következő (ismét): "Megmenekülhetnek a fekete Elit taxik" Mi van? Jól olvasom, vagy már teljesen meghülyültem? A cikk lényege, hogy őket esetleg felmentenék a sárgítás alól, mert annyira magas színvonalú a szolgáltatásuk, hogy csak na. Mondjuk szerintem, olyanok azokkal a kocsikkal, mint a parádés kocsisok.

lovas kocsi.jpg

Akkor nézzük csak, hogy hogyan működik ez a szállodataxis zárt rendszer. Kik az utasaik? Az utasaik 95%-a turista, akinek vonala sincs, hogy mennyi, az annyi. Amikor megérkezik, már indul is a kasza fenése. A londiner tisztában van vele, hogy milyen árat kajál még meg. Amikor a turista taxit kér, ő a megszokott árat mondja be, utána beinti a taxit, ami elviszi ezen az igazán nagyon megemelt áron. A "fekete taxi" visszaáll a szálloda elé, és tolja a zsebbe a leadót. A probléma akkor szokott lenni, ha egy korrekt (bármilyen hihetetlen a legtöbb az) taxival jön vissza a hotelhez a vendég, mert akkor nyilván olcsóbb lesz. Ilyenkor indul be a helyi védelmi mechanizmus. Mert kinél tudna reklamálni, a kedves, pénzes külföldi turista? Hát persze, hogy egy másik londinernél, vagy egy managernél, aki természetesen benne van a buliban. Nálunk ez már így megy, ki tudja mióta. De szerintem, az a pofátlanság netovábbja, hogy azért mert szállodák vendégeit (le)húzzák, ők kivételezettek legyenek, és törvényileg legyenek védve. Gyakorlatilag uralják a szállodai rendelések 90%-át. A taxiórát szinte sohasem kapcsolják be, mert mindig a bemondott áron viszik a turistákat. Ha  mégiscsak változtatnak a törvényen, (maradnak feketék) akkor ezzel véglegesen törvényesítik ezt a kéz kezet mos rendszert. Akkor ezután, már tényleg butaság, ha városkép javításról beszélünk a sárga taxik kapcsán.

A bejegyzés trackback címe:

https://posztokadrosztrol.blog.hu/api/trackback/id/tr975519717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása