Az igazság az, hogy az év végén a taxizás vitte el az időmet a blogolás helyett. Szerencsére nem volt időm a gondokkal foglalkozni, mert volt munka, persze csak "volt", mert már megint behalt az egész:( Erről már teljesen felesleges lenne siránkozni, mert már ezerszer leírtam, hogy úgy szar, ahogy van. De jött egy reménysugár, lehet hogy fentről mégis csak jó szívvel figyelnek rám? Történt ugyanis, hogy egyszer csak szembe jött velem egy online hirdetés, hogy taxisokat keresnek Berlinbe dolgozni. Ha jobban belegondolok, mi a tökömet keresnék én egy taxiban Berlinben, ezer év taxizás ide vagy oda, de akkor is van egy halom utca, amit Budapesten sem ismerek.

taxi.pngAz ötlet kiváló, itthon lassú halál van, Berlinben meg lehet, hogy lassú fejlődés, de mégiscsak fejlődés. Az ígéret 2500-3500 Euró, nem hangzik rosszul. A kinti tarifával ez nem tűnik kamunak. Online oktató anyagot küldenek, állítólag segítenek mindenben, előbbiekért állítólag nem kérnek semmi pénzt, akár még igaz is lehet. Majd meglátjuk, hónapok mire ebből lehet valami, de mégis ez sok taxisnak egy jobb élet lehet. Persze jönnek majd a fanyalgók, nem tudok németül, nem ismerem a várost, hol fogok lakni, mit fogok kajálni, ki fogja kitörölni a fenekem, meg hasonlók. Erre csak egy válaszom lehet, hogy tanulj WAZE!!!!!!!! Lehet itthon sírdogálni, vagy lehet Berlinben beleszokni a nyugati normákba, megfelelő körülmények között. És mi van, ha mégsem jön össze? Semmi sincs, de legalább megpróbáltad, azt nem hiszem, hogy egy dörzsölt pesti taxist nagyon megtudnának vezetni ebben a cégben, mert mi már azokat a furfangokat is tudjuk, amiket ők még álmukban sem gondolnak ki. De ettől függetlenül mindenki sasoljon utána a cégnek, mert azért ennek van egy gyenge lehúzás beütése. Ez így annyira szép lenne, hogy már gyanús.

Egy szó mint száz, figyelgessünk mielőtt ráfázunk!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://posztokadrosztrol.blog.hu/api/trackback/id/tr325738281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

♔batyu♔ 2014.01.07. 10:47:57

Nem lenne marhaság, ha kimenne az egész brancs. Az utcán már eleve életveszélyes taxit fogni. Rengeteg a gyökér, a szélhámos.

A valóban profi az itt is megél, mert már kialakította állandó ügyfélkörét. A többi menjen csak, de épp ezek nem fognak, mert ott nagyon hamar éhenhalnának, vagy sittre kerülnének.

Valóraváltógép 2014.01.07. 10:48:13

Ez a hozzászólásmoderáció meg szánalmas. Picsogok, picsogok, de más véleménye senkinek ne legyen, mert a szólásszabadság csak az enyém... lassan te is elmehetnél elempésnek.

milliliteratura · http://milliliteratura.blog.hu/ 2014.01.07. 10:48:18

németország általában nem a lehúzásról/átbaszásról szól, figyelj oda, hogy német legyen a partner, ahol szerződést aláírsz, ne magyar. ha akarnának, akkor egyébként át tudnak baszni símán, mert nem beszélsz németül, nem tudod mit írsz alá.
ha konkrét taxis-céggel lennél kapcsolatban, akkor nekik belefér, hogy ne kérjenek semmit a segítségért, mert később nekik fogsz dolgozni, nekik keresed a pénzt.

Valóraváltógép 2014.01.07. 10:48:24

Majd ott kerüljétek meg viccből a fél várost az utas pénzén. :) Aztán csodálkozzatok nagyokat, hogy miért nem kaptok borravalót.

Rendben van hogy felvittétek az árakat, az is, hogy a 20 ft-os km díj emelés óta a 4000-res számla helyett hetet (+jattot) fizetek... kevés az utas, csalni kell, mindenhol, itt is, megértem. De hogy még direkt lassan is mászik mellé a paraszt, az mindennek a teteje.

Hawks 2014.01.07. 11:22:26

csak óvatosan tényleg... ha viszont sokat hajtasz, be fog jönni, a kérdés csak az mennyire leszel pluszban. Na meg az is számít, hogy milyenek az életkörülmények,vannak-e barátok, család stb., egyedül nehéz megmaradni. A pénz csak egy tényező hosszú távon.

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.01.07. 11:42:12

A város nem ismerete nem olyan gáz. Itt nagyobb városokban nagyon sok a láthatóan nem odavalósi taxis, ha meg már meg is szólal, akkor nyilvánvaló. Ja igen, itt most a bőrszínre utaltam. A legtöbb taxis, néha még a németek is, GPS-t használ. "Városnéző túrákat" nem igazán ajánlatos tenni az utassal, mert egyetlen ilyen jellegű utaspanasz, és repülsz. És a többi, tipikusan pesti taxis "okosságot" is nyugodtan otthon lehet hagyni.
Annak járj utána, hogy közvetítő cég vagy közvetlenül egy taxistársaság. A szerződést itt általában megkapod angolul is, ha a német nem megy, és kéred. Bár nem tudom, angolul mennyire értesz.

2014.01.07. 12:59:12

Ugyan azért az útért 2013 januárban 2000 et, még szeptemberben 4000 fizettem jattal, de ugyan erre az útra ajánlkoztak 5 és 10 közötti összegért is.
Úgyhogy bekaphatja az összes picsogó taxis.
Itt (Nürbergben) olcsóbb a taxizás mint Pesten, és mehetsz kutyával, kerekes székel, mindegy, 50 cent jattért még mosolyognak is rád, a többynire, ukrán, iráni,pakisztáni, meg lengyel taxisok. Kinyitják neked az ajtót, kiszáll és berakja a bőröndöd.

Úgyhogy csak ajánlani tudom a berlini tanulmány utat. Majd meg tanulja, hogy ott nem lehet trükközni. Eleve látja az utas, hogy merre megy, mert ott a navi, amit kötelező használni.

bellmi 2014.01.07. 13:01:38

hol lehet megtalálni ezt az online hirdetést?

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.01.07. 13:03:33

@Valóraváltógép: Sokat taxizom itt, hetente párszor. Általában, ha idegen városban vagyok a neten lecsekkolom az útvonalat, tarifákat. "Városnéző túrába" még nem futottam bele, "maszek-taxi" nincs, mind céges, és egyen-krémszínű, általában. A taxik a drosztokon sorban követik egymást.
Nemrég voltam otthon, a Keletiben odamentem a droszthoz (tudom, tudom, de csomagokkal nem volt kedvem BKV-zni), ahol állt vagy 6 taxi. Ebből egy volt sárga. Persze, a sorban elsőhöz mentem, de nem úgy megy ám, hogy az utas választ. Lófaszt, mama! ;) A taxis urak megbeszélték egymás között, hogy kinek éri meg kimenni a címre :D Hát basszus, majdnem elröhögtem magam :D. Mondjuk, "szerencsém" volt, mert egy amolyan Taki-bácsis figurának volt okés a fuvar, ő volt egyébként a legszimpatikusabb az összes arc közül. Normál útvonalon vitt, jót dumáltunk útközben, kapott 700 forint borravalót ;).

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.01.07. 13:06:34

@Frengi: Nem mindenki használja a navit, idősebb, német taxisok nem túl gyakran. De a tarifa ugyanaz, szóval nem keringenek az utassal a városban.

barumka 2014.01.07. 13:08:52

Több emberrel boncolgattuk ezt a hirdetést, és teljes biztonsággal nem lehet kimondani, valós, vagy kamus. Meg kell próbálni. De! A német taxizás, nem egyenléő a Magyar taxizással. Tudom, kint élek, taxival is járok sokat. Előre lehet tervezni, mindig annyi a fuvardij, nem lehet, legalább is nekem az elején nem sikerült megmondani, nekem mennyibe lesz jó innen addig. Óra indul, tarifa fix, aaz utas maradjon csöndbe. nade, vannak az orosz taxisok. Ők bájosan elcsevegnek mennyire birják a Magyarokat, de az óra megy tovább, pedig már 5 perce a célnál állsz :-) Tehát ilyen kint a taxis élet. Úl merdzsók, vajszinűek, korrekt pilóta a nagy többsége. De kicsit sokallom a 2500-3500 eus nettó bért. Nem beszélve arról, más infó nincs megadva. Pl bejelentés, vagy ilyesmi, a német munkaadók soha nem irnak nettó bért pl, szóval van itt min gondolkodni...

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.01.07. 13:37:55

@barumka: Hm, nem írta a posztoló, hogy nettó vagy bruttó. Mondjuk, én bruttóként értelmeztem.
Taxissal meg csak addig csevegünk, már ha van rá ingerület, amíg a célhoz nem érünk. Utána biztonsági öv kikapcs, és fizet, "danke, tschüss" ;).
Ja, itt a taxisnak is kötelező az öv, különben is 'pityeg, az a rohadt kocsi', ha nem kapcsolja be :)

2014.01.07. 13:40:16

Isten mentse a jámbor németeket attól, hogy ellepjék őket a magyar taxisok.

Viccca Verza (törölt) 2014.01.07. 14:18:09

Amióta ilyen korrekt módon felnyomták a tarifákat kizárólag sofőrszolgálattal mászkálok, jóval olcsóbb, és nincsen városnézés, 30 km/h tökölés, visznek mint a parancsolat.

Valóraváltógép 2014.01.07. 19:14:17

@Hátrányos helyzetű kaviár: Ez normál taxitársaság volt, nem maszek, eddig szinte csak velük mentem bárhová... talán ezért lepett meg ennyire.
Minden esetre egy időre bojkottálom a taxizgatást. Majd már ha az összes rohadt hiéna éhen döglött, esetleg megint.

Valóraváltógép 2014.01.07. 19:17:11

@Hátrányos helyzetű kaviár: A keleti amúgy érdekes hely ilyen szempontból, tudom hogy tudod, de izé... oda inkább hívni kell a kocsit. Akkor is, ha negyven áll bent.

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.01.07. 21:02:12

@Valóraváltógép:
Ja, csak nem tudtam egyetlen otthoni taxiszámot sem, okostelóm nincs, a neten meg elfelejtettem megnézni indulás előtt. 8 óra utazás, csomagok, otthon nincs mozgólépcső a metróba le és fel, és cipelni dög voltam. Végül is 8 euró volt borravalóval, nem vészes.

Egyébként, ha otthon vagyok szívesebben BKV-zok. Tudom, szidni szokás, de szerintem a BKV jó. Mivel én ritkán járok haza, talán nekem jobban feltűnnek a változások.(pl. az új buszok egyre több vonalon, igaz, maradtak még a szovjet örökségből is).
süti beállítások módosítása