Az elmúlt napokban több taxizással kapcsolatos cikk jelent meg a médiában, mint az elmúlt 20 évben összesen. Ebből két tanulságot tudtam leszűrni.

Az emberek vagy nem tudják, vagy nem akarják tudni, hogy miért volt szükség változásra!

A másik ami számomra még fájóbb, hogy a fuvarközvetítő cégek milyen szemérmetlenül helyezik magukat előtérbe a médiában, és mennyire igyekeznek befolyásolni ezzel az utasközönséget. Minden módon azt sulykolják az utasokba, hogy az ő cégük milyen hihetetlenül nagy erőfeszítéseket tesz a fantasztikus szolgáltatás érdekében, csak olyan kis egyszerű finomságokat felejtenek el említeni, hogy a kocsi nem az ő tulajdonuk, a tablet parancsszóra lett a piaci árnál drágábban megvetetve a taxisokkal, hogy a kocsi átcsomagolása szintén a taxisokat terheli, hogy úgy kezelik az alvállalkozókat, mintha alkalmazott lenne, sőt sokkal kíméletlenebbül, és hogy az is hazugság, hogy ők taxistársaságok, mivel a lényeg......na mi a lényeg? Taxija 1 azaz 1 darab sincs, hogy az eddigi tarifák is csak arról szóltak, hogy hogyan töltsék meg a zsebüket pénzzel. Minden erkölcsi normát félretéve. Sajnos erre a média is vevő volt eddig azért, mert ezek a cégvezetők értenek a kommunikációhoz, megfelelő a megjelenésük, a szemfényvesztést is nap mint nap gyakorolják. A taxisok pedig csak ülnek a kocsijukban és nem értenek máshoz csak a vezetéshez...szerintük. Pedig pont, hogy ők azok, akik hallgatnak, vagy meghallgatnak, lelket ápolnak, ha kell az utazások során. A kiscúcó az Index videón úgy nézett ki az öltönyében, mint valami komoly biznisz men. Pedig csak egy egyszerű "strici", aki abból él, hogy húzza a "kurváit", bocsánat alvállalkozóit. Közben a megmentő jelmezében tetszeleg.  A törvény megszületése előtt mindenhol beszélt arról, hogy szegény taxisok nem bírják a terheket, meg jaj jaj jaj..., pedig csak azért kavart, hogy nehogy fix tarifa legyen és még véletlenül sem csendes címkiadás. Már-már olyan volt, mint egy reverendába öltözött szent ember, angyalkákkal a feje felett. (Komolyan mondom, én is majdnem bekajáltam...na, azért mégsem!) Sajnos eddig nem volt senki aki helyettük (fel)színre tudott volna lépni a médiában, de most úgy látom, egyre többen vagyunk, akik megpróbáljuk megismertetni az utasokkal a tényeket. Nem könnyű, mert nekik egyszerűen nem erre a rúgóra jár az agyuk. Ám előbb-utóbb lesznek emberek akik felteszik a kérdést: hogyha ezek a taxisok olyan k...a jól keresnek, akkor miért néznek ki úgy, mint a saját öregapjuk, a ruházatuk általában miért hajaz egy hajléktalanéra, és miért veszik mindig a legolcsóbb alkatrészt, miért állnak otthon halomban a csekkjeik...? S közben a jóságos Döbrögi uraságok miért vannak hetekig Amerikában és miért járnak óriás kocsikkal?

A bejegyzés trackback címe:

https://posztokadrosztrol.blog.hu/api/trackback/id/tr405482360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása